2019 metų Šiaurės Tarybos apdovanojimų laimėtojai

2019/10/30

Jonas Eika, Kristin Roskifte, May el-Toukhy, Maren Louise Käehne, Caroline Blanco, René Ezra ir Gyða Valtýsdóttir buvo paskelbti 2019 m. Šiaurės Tarybos apdovanojimų laimėtojais apdovanojimų ceremonijoje Stokholmo koncertų rūmuose. Greta Thunberg nusprendė nepriimti Šiaurės Tarybos aplinkos apdovanojimo protestuodama dėl veiksmų stokos klimato srityje.

Šiaurės Tarybos literatūros premija

Danų autorius Jonas Eika paskelbtas 2019 m. Šiaurės Tarybos literatūros premijos laimėtoju už novelių rinkinį „Efter Solen“. Jonas Eika laimėjo apdovanojimą už kūrinį, kuris mums primena, kad literatūra gali nuveikti kur kas daugiau negu vien atspindėti tai, ką jau žinome.

2019 m. Šiaurės Tarybos literatūros premijos laimėtojas

Šiaurės tarybos vaikų ir jaunimo literatūros premija

2019 m. Šiaurės Tarybos vaikų ir jaunimo literatūros premija buvo apdovanota Kristin Roskifte iš Norvegijos už iliustruotą knygą „Alle sammen teller“. Kristin Roskifte apdovanota už kūrinį, išsiskiriantį unikaliu žanru.

2019 m. Šiaurės Tarybos vaikų ir jaunimo literatūros premijos laimėtoja.

Šiaurės Tarybos kino premija

Danų scenaristės ir režisierės May el-Toukhy, scenaristų Maren Louise Käehne ir prodiuserių Caroline Blanco bei René Ezrahas filmas „Širdžių karalienė“ (Dronningen) laimėjo 2019 m. Šiaurės Tarybos kino premiją už filmą, kuriame žingsnis po žingsnio perteikiama tragiška šeimos paslaptis, atsiskleidžianti per subtilumą, geismą ir melą.

2019 m. Šiaurės Tarybos kino premijos laimėtojai.

Šiaurės Tarybos muzikos premija

Prizą už išskirtinį vokalą, instrumentinį išradingumą ir žaviai išreikštą meistriškumą laimėjo Gyða Valtýsdóttir.

2019 m. Šiaurės Tarybos muzikos premijos laureatai.

Šiaurės Tarybos aplinkos premija

Greta Thunberg buvo apdovanota 2019 m. Šiaurės Tarybos aplinkos premija, tačiau atsisakė ją priimti protestuodama dėl veiksmų klimato srityje stokos.

Šiaurės tarybos aplinkos premijos laimėtoja.

Apie Šiaurės Tarybos prizus

Šiaurės Taryba kiekvienais metais skiria penkias premijas: literatūros, kino, muzikos, aplinkos, vaikų ir jaunimo literatūros. 350 000 DKK premijų laimėtojai skelbiami iškilmingame renginyje per metinę Šiaurės Tarybos sesiją.

Daugiau informacijos apie Šiaurės Tarybos premijas.