Internetinis renginys „Maisto nešvaistymas: bendruomenės ir inovacijos“

2022 / 02 / 22

Renginio vieta:

Internetu


Renginio laikas:

2022 / 02 / 22, 16:00 val.

Ką gero galima nuveikti su 76 kilogramais maisto? Tiek vidutiniškai vienas lietuvis išmeta per metus. Bendra išmetamo maisto vertė šalyje per metus siekia net 196 mln. eurų, arba net 3,75 mln. eurų per savaitę.

Maždaug trečdalis pasaulyje pagaminamo maisto keliauja į šiukšlių konteinerius ir tai yra ne tik neekonomiška, bet ir neetiška, nes maisto pramonė smarkiai prisideda prie planetos taršos.

Visi dideli pokyčiai prasideda nuo mažų žingsnių, tad kviečiame pasikalbėti apie realius sprendimus, kuriuos galime įgyvendinti šiandien savo namų ūkyje, savo bendruomenėje, vietos restoranuose ir kurdami ryšius su socialinėmis organizacijomis.

Pasimatykime vasario 22 dieną 16 val. internetiniame renginyje „Maisto nešvaistymas: bendruomenės ir inovacijos“, kuriame pranešėjai iš Lietuvos ir Šiaurės šalių dalinsis geriausiomis praktikomis ir perspektyvomis.

Registruotis į renginį kviečiame čia.

Pranešėjai:
Maria Abrahamsen (Rub & Stub, Danija) – Kova su maisto švaistymu nuo ūkio iki stalo: Rub&Tub istorija
Irene Di Lauro (Free fridge CPH, Danija) – Kopenhagos bendrai naudojamo maisto praktika
Valdas Kavaliauskas (Sūrininkų namai) – Gamintojų ir valgytojų bendrystės paieškos Lietuvoje

Renginį moderuoja: Vaida Pilibaitytė

Renginys vyks lietuvių ir anglų kalbomis su sinchroniniu vertimu.

Šis renginys yra jau ketvirtasis Šiaurės ministrų biuro Lietuvoje ir Miesto Laboratorijos organizuojamoje renginių serijoje „Klimatui draugiškos bendruomenės“.